Monday, May 31, 2010

FIFA WORLD CUP




Tak lama lagi musim makan bola, mandi bola & tidur bola sampai. Semua mata lebam-lebam naseb baik sekarang musim cuti so leh je layan. yeeeaaahh!!!! Tak sabarnya gua.

Saturday, May 29, 2010

if we ever meet again


video


What's somebody like you doing
In a place like this
Say did you come alone
Or did you bring all your friends?

Say what's your name
What you're drinking
I think I know what you thinking
Baby what's your sign tell me yours

I'll tell you mine
Say what's somebody like you doing
In a place like this?

I'll never be the same
If we ever meet again
Won't let you get away
Say if we ever meet again

This we go go
Got me so so
Kiss me oh
I could never, let me go
I'll never be the same
If we ever meet again
Say if we ever meet again

Do you come here much?
I swear I seen your face before
Hope you don't seen me pass
But I can't help
Do want you more

Baby tell me What's your history
I shine
Don't you worry I put it with my eye
I wanna leave you here tonight

Do you come here much
I've gotta see your face some more
Cause baby I'll never be the same
If we ever meet again
Won't let you get away
Say if we ever meet again

If we ever meet again
I love so much more to say
Say if we ever meet again
I want let you go away
Say if we ever meet again..
Entry ni khas untuk member2 time sekolah dulu2 la sangat terharu la dapat jumpa geng2 lame walopn menggunakan facebook ja..

Tiba2 seperti kembali ke alam kanak2 yang happy ja tak ada sebarang komplikasi...huhuhu rindu seyh time dulu2...kawan2 and cikgu2..kenakalan and kepoyaan perghh menyentuh sanubari..

Lama tak dengar khabar berita now everyone have their own life..mereka dengan hidup mereka and aku pun dengan hidup aku...Tapi kan kalo boleh nak kembali hidup macam dulu2
syok ja sume yang happy life sekarang ni macam hampeh ja..

oh masa depan

Dulu kan masa kecik2 sekolah rendah lagi senang je...Mane ada masalah macam sekarang kan...tiba2 lak teringat kat ayat dalam citer spiderman yang ayah spiderman cakap kat dia lupa ayat orang putehnye ape tapi maksud dia lebih kurang camni la "semakin banyak power semakin besar tanggungjawab" haha macam ayat hipotesis lak..

Sambung balik kecik2 dulu cikgu bila cikgu tanya ape cita2 kita pon dengan bangga jawab saya nak jadi polis kenapa sebab nak lawan orang jahat. Tanya kawan kita lak nak jadi cikgu sebab nak didik anak bangsa..Sungguh la masa kecik2 dulu otak sungguh mulia hanya tahu berkhidmat untuk negara bangsa dan agama..kagum sungguh..

Da besar macam gini semua cita2 murni itu sudah hilang dari hati nurani mungkin sebab syaitan terlalu menggoda supaya mengejar kesenangan dunia...Hahaha..Da name syaitan memang keje die nak sesatkan manusia yang lemah..

Orang2 kita sekarang pilih keje ikut berapa banyak angka yang akan dapat..Sebenarnya apa2 pekerjaan semuanya mulia asalkan tidak menyalahi undang undang and bekerja dengan penuh rasa tanggujawab dan kejujuran serta keikhlasan.

Tapi yang menjadi masalahnye sekarang kenapa sampai sekarang still tak tahu abes belajar nanti nak keke apa...huhuhu

Orang sekarang ada degree pun susah nak dapat jawatan tapi yang guna spm pun kadang2 dapat kerja gaji mahal2 itu la namanya rezeki masing2 kan nak kata ape lagi..Yang penting nak capai sasaran mesti ada usaha tapi kena ingat la jangan sampai menganiaya orang lak.

Just cakap cakap je...

Thursday, May 27, 2010

what difficult thing???

Nak tahu benda ape yang paling susah dalam hidup aku???Ada 1 sebab je aku memang sangat susah iaitu :


antara A dan B which one u prefer??
anda semua mesti tak faham...

Actually aku sangat la mengalami masalah yang sangat besar kalo aku terpaksa memilih antara dua sebab antara 2 mesti ada kelebihan and kekurangan masing2 tapi yang kita tahu hanya 1 sahaja yang perlu kita take off so bukan kah itu ibarat hidup dan mati if tersalah buat pilihan tergadai pula masa depan...aku memang tension bila ada dalam keadaan macam ni yela nak follow orang tapi ini life aku kan..Perjalanan hidup seseorang tak sama kan..Tapi masalahnya aku ni sangat la tak independent betapa la aku ni tak mature walopun usia aku ni kalau diibaratkan padi sudah boleh dituai..huhu elok jadi padi cukup time tuai dapat hasil..hahaha aku merepek lagi...

Masalah sungguh dunia ini...huhuhu tapi yang pasti mesti ada time kegemilangan aku..Memang la ada tapi zaman tu dah berlalu untuk kembali ke zaman kegemilangan kena la berusaha keras..just wait and see la aku mesti sampai ke tempat yang aku impikan...nak tau kat mane??di hati korang..Hahaha

i myself yang berotak serabut but i not schizo...

Wednesday, May 26, 2010

dunia oh dunia

Setiap kali nak post entry mesti tak tau ape tajuk yang sesuai pastu bantai je la ape ape pun janji bertajuk kan....

Biarpun orang cakap tajuk sangat penting untuk attract people supaya menghendap blog kan. Tapi ada juga hak biadap kan guna tajuk fulamak tersentak jantung hati tapi nothing...hahaha..tipah tertipu rupanya..Jangan wat macam tu nayekan orang je tau..Actually aku ni pun tak tau sangat pasal blog so orang ada blog aku pun teruja nak juga walaupon kepala hotak aku kering taktau nak curah ape kan.. Maklumlah sekarang kan zaman siber bak kata orang kena la follow the flow hihihi tah betoi ke tak la ayat aku ni..

Aku ni bukan jenis mengadap pc or laptop 24 hours sebab aku tak tau nak guna untuk apa on je buka yahoo baca berita harian online sebab nak save duit daripada beli paper yang tak silap rm1.50 mahal gak tuh..aku kalo pasal duit memang arr berkira almaklum la belum berkerjaya and poket selalu kering gak..huhu money move like a waterfall laju semacam ja hahaha..da tu buka facebook main farmville,yoville petville tah ape2 lagi jenis game yang ado semuo aku da teroka sampai aku pun dah naik bosan..alek2 facebook.. Da kata nak follow the flow kan cam tu la..huhu

Kalo buka newspaper online yang jadi isu utamanya tak lain tak bukan pergolakan politik. Bila fikir balik masalah politik ni tak pernah nak abes kan tu la namonyo orang gilo harta gilo pangkat gilo namo..huhu sume wakil rakyat mesti kata nak backup rakyat tapi tak de la mane sangat..huhu..selain tu macam2 juga la kejadian jenayahnya..dari ragut bunuh tembak menembak sampai la perbuatan tak berhati perut and tak berkemanusiaan langsung sanggup pula depo dok buang baby dalam tong sampah la dalam longkang la mane la hilang rase kemanusiaan da wat dosa nak tambah dosa lagi..baby tu tak salah kot bagi la dia peluang raso kehidupan sebagai seorang khalifah Allah di muko bumi ni..huhuhu kesian baby tu tapi tak pe la sebab kita semua tahu tempat baby tu dah tentu di syurga ibu bapa mereka yang akan mendapat balasan nanti kalo tuhan nak tunjuk time tu juga orang tak berhati perut tu dapat balasan..

Bencana alam pun selalu jo berlaku and Alhamdulillah sangat2 la sebab tempat kita masih dilindungi kan..Setiap kali aku dengar ada tanah runtuh or gempa bumi kat indon aku mesti sangat risau almaklum la ramai juga orang kita pi wat medik kat sana termasuk la my best fren azie.. aku mesti ingat kat die and doa banyak2 agar dia sentiasa dilindungi dari segala bahaya.. Alhamdulillah baru baru ni dia ada call menyatakan yang dia sangat sihat and sangat merindui aku oh so sweet la my fren yang sorang ni..

Lastly sebelom berundur ni aku nak highlight(ayat cikgu bi aku time sekolah dulu..) kat sini yang aku sangat la bosan sampai la aku pun tak tahu la ape yang aku merepek sorang2 kat sini...huhu

Saturday, May 22, 2010

oh pemuda itu!!!

Haha sebut pasal pemuda itu first skali nak minta maap la kalo pemuda itu terbaca ape yang ditulis bukan niat nak memalukan cume tiba2 rse nak touch up blog ngn cerita yang merepek..hehe..pemuda itu agak2 umur da lewat 20 kot pakai baju kemeja ngn kot hitam kat tangn macam orang korporat la juga tapi malangnye agak tak hensem and xkemas langsung and agak menyeramkan aku juga la


Time ni dok tunggu bas kat pekeliling time tu nak g bentong ada hal peribadi. Elok je dok diam2 baik2 je kat penjuru bas stand yang agak usang tu tibe2 ada seorang pemuda menyapa diriku yang comel ini. Aku punya la cuak bila dia tanya macam2 takut.. kot nak ngorat pun agak2 la dow!!

pemuda itu : adik nak g mane?

aku : bentong

pemuda itu : ooo...balik kampung ye.

aku : (angguk je and cuba abaikan dia)

pemuda itu : (ingin meneruskan bicara) sorang je ke??

aku : (angguk lagi) pastu cba nak menjauhkan diri xtau motif sebenar die nak ape

pemuda itu : em adik minta tolong cket...

aku : (wat muke la...)

pemuda itu : (dgn muka xmalu) adik abang nak minta duit 3 ringgit je..minta tolong abang nak balik kampung tak cukup duit tambang bas minta tolong ye dik..

aku : (lagi la wat muka pelik huhu)

pemuda itu : abang datang cari keje tapi tak dapat ye la macam mane nak hidup kat kl ni tu yang abang nak balik kampung tapi masalahnye tak cukup duit.

aku : (raba poket seluar wat kuar 5 rgt terus blah)


Gila cuak kot da le kenal tiba je datang minta duit ngan aku perh baik aku blah jauh2 dari die. Auntie2 and uncle2 yang tengok aku bg duit kat dia pandang aku semacam je kenape bodoh ke aku tolong orang or kerana senang percaya kat sape2 tah..

Huhu sebenarnye bukan nak berkira 5 rgt tu tapi betapa orang tu xtau malu minta duit ngan aku yang comey kiut miut ni..kalo btol die emergency xpe la x kisah pon elok juga tolong kalo die cume nak tipu aku kiranya aku bersyukur la sebab dia gne cara 2 kalo die rompak aku lagi naye kan...lain pula nasib aku nanti

Wednesday, May 19, 2010

ADA APA PADA NAMA

Name saya farah binti Hamzah a.k.a cokelat vanilla....tgok title ni memang nak cakap pasal name la. Ada orang cakap name menunjukkan personaliti tapi mungkin ye and mungkin juga secara kebetulan. Farah dalam bahasa Arab "gembira" mmenggambarkan saya sebagai seorang yang ceria happy go lucky and sewaktu dengannye la..Itu pada kita yang bergelar manusia yang punya akal yang kite sendiri menentukan macam mane personaliti kite kan..

Sekarang nak cerita name binatang peliharaan and personaliti diorang. Dulu saya ada 2 ekor kucing kesayangan sekarang da tinggal arwah..sangat sedih sebab mereka 2 orng ni sangat saya sayangi and mereka juga punya karakter tersendiri


comey

physically

ekor panjang
kelabu tompok2 putih
bulu lebat
sangat comey and cute tahap cipan babun

mentally

- suke mengiauuuww dengan sangat kuat dan mengganggu tidur saya (but i like...)
- tak suka dipegang suka bebas jalan merata merayau buat orang risau and tercari cari sepanjang ari (geram betol...)
- tak makan banyak sebab 2 la badan die keding je tapi sebab bulu die agak tebal nampak macam chubby la
- budak ni sangat la aktifnye saya suka bawa die dan kawannya si itam jalan2 waktu petang punya la hepi diowang main kejar2 ngan budak2 saya pon join gak diowang main kejar2 seronok kot

cukup la cerita pasal si comey

skang certa pasal si itam lak

kenapa name die itam???
of course la sebab overal badan dia kaler itam legam mata hidung mulut kaki telinga semua itam (tapi dia itam lemak manis tau)
kecuali bahagian bawah dada dia ja ad setompok kaler putih(sebagai tanda dia bukan haiwan jelmaan)
itam ni perangai dia semua berlawanan ngan si comey tau

sebenarnye bukan nak cerita pasal diowang tapi pasal ada la sorang member aku ni ada anak angkat seekor hedgehog..memang sangat hensem anaknya itu..tapi yang uniknye name binatang peliharaan yang telah diangkat menjadi anak itu adalah mohd zaini..bukankah itu menggambarkan name seorang manusia??tapi kite xde hak nak ubah name die kan..aku pon kan men pelik lalu bertanya "nape ko bagi name ni kat budak ni"

die cakap supaya anak peliharaannye itu menjadi bijak berfikiran luas
kiranye kalo kita letak name tompok sebab badan die tompok2, itam sebab die itam jadi otak macam xberkembang itu berdsrkan kajian tah sape2 la...begitu la cakap die mungkin betol gak kan....secara logik akal la hahaha
sebab tu la ad orng bg name kucing angelina jolie la,beyonce la akon la the rock la...sebenarnye 2 sebab kite begitu excited nagn artis kan..bese la tuh...