Saturday, May 22, 2010

oh pemuda itu!!!

Haha sebut pasal pemuda itu first skali nak minta maap la kalo pemuda itu terbaca ape yang ditulis bukan niat nak memalukan cume tiba2 rse nak touch up blog ngn cerita yang merepek..hehe..pemuda itu agak2 umur da lewat 20 kot pakai baju kemeja ngn kot hitam kat tangn macam orang korporat la juga tapi malangnye agak tak hensem and xkemas langsung and agak menyeramkan aku juga la


Time ni dok tunggu bas kat pekeliling time tu nak g bentong ada hal peribadi. Elok je dok diam2 baik2 je kat penjuru bas stand yang agak usang tu tibe2 ada seorang pemuda menyapa diriku yang comel ini. Aku punya la cuak bila dia tanya macam2 takut.. kot nak ngorat pun agak2 la dow!!

pemuda itu : adik nak g mane?

aku : bentong

pemuda itu : ooo...balik kampung ye.

aku : (angguk je and cuba abaikan dia)

pemuda itu : (ingin meneruskan bicara) sorang je ke??

aku : (angguk lagi) pastu cba nak menjauhkan diri xtau motif sebenar die nak ape

pemuda itu : em adik minta tolong cket...

aku : (wat muke la...)

pemuda itu : (dgn muka xmalu) adik abang nak minta duit 3 ringgit je..minta tolong abang nak balik kampung tak cukup duit tambang bas minta tolong ye dik..

aku : (lagi la wat muka pelik huhu)

pemuda itu : abang datang cari keje tapi tak dapat ye la macam mane nak hidup kat kl ni tu yang abang nak balik kampung tapi masalahnye tak cukup duit.

aku : (raba poket seluar wat kuar 5 rgt terus blah)


Gila cuak kot da le kenal tiba je datang minta duit ngan aku perh baik aku blah jauh2 dari die. Auntie2 and uncle2 yang tengok aku bg duit kat dia pandang aku semacam je kenape bodoh ke aku tolong orang or kerana senang percaya kat sape2 tah..

Huhu sebenarnye bukan nak berkira 5 rgt tu tapi betapa orang tu xtau malu minta duit ngan aku yang comey kiut miut ni..kalo btol die emergency xpe la x kisah pon elok juga tolong kalo die cume nak tipu aku kiranya aku bersyukur la sebab dia gne cara 2 kalo die rompak aku lagi naye kan...lain pula nasib aku nanti

2 comments:

sha89 said...

hai cokelat :)

kite xpenah lg kena cmtu tp klau kite kat tmpt cokelat, kite blah trus kot...mcm tkut je nk stay lame2...

anggp mcm bg derma jelah..dpt gak pahala kn hehe :)

Cik Cokelatvanilla said...

thnx sudi komen..tu la kena marah ngan mak die kata asal bodoh sangat percaye kat org