Tuesday, June 22, 2010

Antara wanita dan kerjaya yang mana lebih penting?? ??


Wahai aweks sedunia pernahkah kamu bertanya begitu pada partner korang? Jika pernah percayalah sebilangan besar lelki lebih mementingkan kerjaya walaupun mulut mereka cakap lebih mementingkan anda. If anda bertanya sedemikian kepada bakal suami korang nescaya korang akan mendengar bebelan dari mulut orang kesayangan anda itu.

Antara jawapan mereka mungkin begini :

"kenapa sayang tanya macam ni? Mestilah sayang lebih penting tapi abang tak leh abaikan kerja abang nanti macam mane abang nak tanggung keluarga kita belanja sayang and anak2 sape nak kasi? Abang nak nanti kita sekeluarga hidup senang aman damai bahagia sejahtera."

"u da hilang akal ke?mestila i pentingkan u sebab i pentingkan u la i kerja kuat sebab i nak bagi kesenangan kat u. U tak mau ke?"

"mama percaya lah dalam hidup papa mama perkara yang paling penting. Tapi kalau pa tak kerja susah la kita nanti ma. Pa ketua keluarga mestilah kerja sudah menjadi tanggungjawab pa. Ma pun tau kan? Ma jangan risau ye pa sayang ma selalu tau"

"honey apa gunanya abang kerja keras kalau bukan untuk honey? Boleh honey tanya soalan macam ni. Honey tak sedar ke banyak pengorbanan abang hanya untuk honey? Macam mana honey kata honey tak penting pada abang?"

Berdasarkan andaian jawapan diatas apa yang penulis dapat simpulkan kerjaya dan wanita adalah kepentingan bagi seseorang lelaki tetapi lelaki akan lebih mementingkan kerjaya sebab apabila berpangkat berwang berjuta lelaki akan dapat pelbagai jenis wanita yang dia mahu. Harta adalah kekuatan lelaki that y ada lelaki berpendapat hendak cari wanita sangat mudah jika poket tebal. Jadi apa kata wanita? Adakah salah kalau lelaki lebih mementingkan kerjaya?

Pendapat penulis....

sangat salah. sebab tanggujawab lelaki bukan sekadar menyediakan wang sahaja tetapi bayak lagi perkara yang menjadi keutamaan sesungguhnye wanita tak suka lelaki yang terikat dengan kerja kerana banyak tanggungjawab lain akan terabai. jadi kerja la pada waktu kerja sahaja..

so sendiri punya pendapat and pendirian..jangan gado2 k...



3 comments:

Hapiz Rahman said...

bagi akulah kan.. aku lebih pentingkan wanita. Sebab? Disisi seorang lelaki yang berjaya, mesti ada seorang wanita yang menyokong..

Kalau aku, aku akan lebih motivasi untuk kerja lebey kuat kalau ada sokongan.. :)

nabilah abd rahman said...

pentingkan kerjaya mmg penting tp jgn sampai mengabaikan org yg dia sayang....biar sayang itu seimbang

juMa said...

Hye..salam kenalan..
pentingkan keduanya kene seimbang..